Pokajnici

Moj put u Islam – Amanda

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Moj zivot do moje petnaeste godine je samo onako tekao. Zivjela sam obicnim zivotom i smatrala sam se krscankom, samo zato sto sam rodjena ovdje u Svedskoj i zato sto sam kroz zivot slavila bozic, uskrs i td. Nosila sam krst samo radi obiljezja i nista vise. Zivila sam grijesnim zivotom, odlazila sam na feste, pila i sramotila se…

Nisam imala nikakvog postovanja prema svojoj majki – estagfirullah – i sve se u mom zivotu svodilo na momke i svadje u slobodnom vremenu. Moj otac je musliman ali se nisam od njega nista naucila. Majka nije imala neku posebnu vjeru ali stala bi na bilo ciju stranu samo da ne stoji na strani Islama.

Nisam nikada mogla razumiti ove predrasude ali se nisam ni trudila da to shvatim. Nisam nikada, ama bas nikada, dobila nikakav odgovor u krscanstvu jer je postojao period u mom zivotu, kada bi se spustila na Zemlju i razmisljala zasto zivim ovaj zivot.
Ali nisam nikada dobila nikakve razumske odgovore u koje bi mogla vjerovati. Vjerovala sam da postoji Jedan Bog ali sam bila zbunjena. Tako da sam molila Boga samo kada bi mi zatrebala pomoc ili kada bi nesto zeljela. Kao sto mozete zakljuciti, ne moze se na ovaj nacin zivjeti i toliko sam zahvalna sto me je Allah uputio na pravi put.

To je pocelo prije odprilike godinu i po, kada sam se upoznala sa jednim momkom na festi. On je bio musliman, ali se ne bi moglo za njega reci da je neki musliman, jer nije praktikovao nista od Islama nego je zivio na isti nacin kao i ja. Medjutim, znao je puno o Islamu, ali je nazalost posao krivim putem. Ovaj momak je odigrao veliku ulogu u mom zivotu, jer on je bio taj koji mi je objasnio sve znakove, on mi je ispricao sve price, on je bio taj koji mi je govorio o Allahovoj velicini i sebebom njega sam pocela vjerovati.

U tom periodu sam razmisljala o sebi i svijetu u kojem zivimo. “Ne muslimanski” svijet nije vise imao smisla. Pocela sam citati o Islamu i pitati jednog skolskog druga o vjeri. Postavila sam mnogo pitanja i odgovore koje sam dobila, prihvatila sam 100%. U to sam pocela vjerovati. Ovo je prava vjera za mene. Napokon sam dobila razumske odgovore kao i odgovore opcenito. Tada sam se odlucila da postanem muslimanka. Sljedeci dan sam naucila sehadet i pocela polahko ostavljati iza sebe svijet bez smisla. Masha Allah!

Amanda
31-10-2008

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta