Tekstovi

Muhamed Bešić: Klanjam pet puta dnevno i postim ramazan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Nekadašnji bh. reprezentativac Muhamed Bešić (28) u intervju za liverpoolecho.co.uk govorio je o svom boravku u Evertonu koji je napustio poslije sedam godina nakon isteka ugovora, osvrnuvši se na tešku povredu koja mu je promijenila karijeru, ali i život.

Bešić nije igrao više od godinu i po jer ga je Carlo Ancelotti prošle sezone izostavio iz ekipe koja je prijavljena za Premiership. Ipak, 28-godišnjak i dalje vjeruje da može igrati za bilo koji tim, ukoliko mu se pruži prilika da igra isključivo na svojoj najboljoj poziciji.

“Ne paničim oko pronalaska novog kluba jer vjerujem u Boga. Igrao sam jako dobro u prve dvije godine u Evertonu, ali, mentalno, u to vrijeme nisam bio previše jak. Kupovao sam automobile, tetovirao se… Nema ništa loše u tome da imaš četiri automobila u garaži, međutim to nije za mene, nisam više takav. Kada ste mladi razmišljate samo o materijalnim stvarima”, kazao je Bešić, dodavši:

“Onda mi je teška povreda promijenila život i moralo je biti tako. Uvijek sam bio musliman, ali nisam klanjao. Taj period me natjerao da shvatim mnogo o životu. Bio je to blagoslov. Nisam igrao u Premier ligi, ali okrenuo sam se vjeri”, rekao je bivši Zmaj za liverpoolecho.co.uk.

Posljednji put u dresu Evertona u Premiershipu nastupio je 27. augusta 2017. godine nakon čega je bio na posudbama u Middlesbroughu i Sheffield Unitedu.

“Kada sam doživio povredu ligamenata, svi su zaboravili na mene. Došli su novi treneri koji nisu vjerovali u mene. Kvalitetom koji posjedujem ne mogu igrati za pet najjačih klubova u ligi, ali za Everton i sve ostale timove mogu lako igrati”, tvrdi Bešić.

Koliko god povreda koljena bila poražavajuća za njegovu karijeru u Evertonu, definitivno je promijenila njegovu životnu perspektivu.

“Puno se toga promijenilo. Sve. U životu, porodici – kako se ponašaš prema najbližima, kako se općenito odnosiš prema životu. Mogao bih o tome puno pričati. I dalje sam isti igrač, ali ima dosta promjena izvan terena. Molim se pet puta dnevno, sada postim ramazan, što nikada prije nisam radio. Kad vas zadese slični problemi, a ljudi zaborave na vas, shvatite da je život kratak”, ispričao je Bešić, uzevši za primjer legendarnog MMA borca Habiba Nurmagomedova.

“Ako pogledate Habiba, on je odrastao s ocem i primjer je kakvi biste trebali biti – uvijek skromni. Iako sam potpisao petogodišnji ugovor i zaista sam uživao u Evertonu, iznutra nisam bio sretan. I dalje volim Everton, ali ono što se desilo jako me promijenilo. Bio sam sretan posljednje četiri godine uprkos povredi, jer je tako moralo biti”, kazao je Bešić.

Prema pisanju britanskih medija, za Bešića zainteresovan je Reading, klub koji ga je pokušao dovesti i tokom januarskog prijelaznog roka prošle sezone.

Podsjetimo, nekadašnji reprezentativac BiH u dresu nacionalnog tima skupio je 45 nastupa.

(Klix.ba)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta