Za sestre

Muslimanko, raduj se!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Bolna je situacija kad pogledam djevojku koja na sebi ima pocijepane farmerice, počupane obrve… i upitam: “Koji si razred?”, a ona odgovori da je šesti. Estagfirullah! Ona se zove Aiša ili Merjem ili Hatidža… One nose imena najboljih žena, čestitih, pravovernih, a njihovi izgledi upućuju na nešto sasvim suprotno

U današnjem vremenu, svaki dan u brojnim časopisima viđamo svakakve reklame i kojekakve članke koji “savjetuju” djevojke kako da uvijek budu u “trendu, fit, atraktivne i privlačne”. Čak su me i u džahilijetu one ružičasto-ljubičaste reklame, u kojima nam razgolićenost i nemoral zavijaju u primamljive omotače, mnogo nervirale, a sad kad vidim da i u gradu u kojem preovladavaju muslimani svakodnevno viđam djevojke koje to kopiraju, oborim pogled, uputim dovu, ali sažaljenje ne mogu suzdržati. Da nam Allah popravi stanje! Amin!

“Jasno je – debela si! Zato što prije to priznaj sebi i počni da gladuješ!”, navodi se u Wannabe Magazinu. Allahu ekber! Pa koliki treba da je IQ da bi jedna ovakva nebuloza utjecala na to da neko stvarno počne da gladuje zbog ovoga?! Izvinite, moram tako da reagiram. Subhanallah, ovaj časopis čitaju djevojčice koje nisu formirale ni tijelo ni način razmišljanja, a već ih neko opsjeda težinom. Mlade djevojke, težeći “perfekt” izgledu – kopiraju nadasve površne i nepromišljene izjave pojedinaca i gube i ono malo samopouzdanja što imaju.

Muslimanko, raduj se! Ne želim da se ovo protumači pogrešno. Mi, muslimanke, dužne smo da brinemo o sebi, svom tijelu, zdravoj ishrani…, ali nipošto da živimo po nevjerničkim šablonima. Dopustimo vlastitom tijelu razvoj kakav organizam zahtijeva.
Sestre, ne nasjedajte na podvale neprijatelja koji hoće da budete “moderne” (čitaj: plastične lutke bez mozga) i da nam svaki prioritet bude povezan s vanjskim izgledom i da svoju ljepotu prilagođavamo tuđim mjerilima.

“Zahvaljujući” časopisima i reklamama o idealnom kosturu, ovaj, kosturici, imamo hiljade djevojaka s anoreksijom koje su na koncu da izgube život. Drage sestre, oslobodite se okova! Elhamdulillah, Allah nas je stvorio u najljepšem obliku, stvorio nas je da robujemo Njemu, subhanehu, a ne osobama koje na papiru crtaju kako bi jedna žena trebala da izgleda i koje bi proporcije trebala da postigne. Svi smo individue za sebe i naša tijela imaju različitu strukturu. Imajmo to uvijek na umu i ukazujmo na to svojoj djeci, naročito ženskoj!

Indokrinacija u pogledu izgleda danas dolazi do izražaja najviše kod djece osnovnoškolskog uzrasta jer su ona najprijemčivija za takvo djelovanje. Bolna je situacija kad pogledam djevojku koja na sebi ima pocijepane farmerice, počupane obrve… i upitam: “Koji si razred?”, a ona odgovori da je šesti. Estagfirullah! Ona se zove Aiša ili Merjem ili Hatidža… One nose imena najboljih žena, čestitih, pravovernih, a njihovi izgledi upućuju na nešto sasvim suprotno.

A još je bolnije kada majka muslimanka sva ponosna ide ulicom sa kćerkom, a kćerka slušalice u ušima i facu koja govori: “Ženo, ne čujem te ništa, pričaj do mile volje!” Stoga, odgajajmo svoju djecu u skladu s islamskih normama i pogledima na život.

Sadašnji i budući roditelji, odgajajte djecu u duhu islama, podučavajte ih ispravnoj akidi, ahlaku, pričajte im koliko ovaj dunjaluk vrijedi, tj. da ne vrijedi kod našeg Stvoritelja, trudite se da vaša deca budu sebeb vaše krune na glavi, u suprotnom, okačit će vam se na Sudnjem danu, a ni sami sebe nećete moći trpjeti.
Radujmo se, sestre, radujmo se našim mahramama i našim haljinama!

Znajte, kaburi su puni onih žena koje su govorile da će se pokriti kad ostare, a starost nisu dočekale.

Sestra Z. K.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta