Zdravlje

Najbolji prirodni lijek za depresiju

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Depresija je poremećaj raspoloženja i karakteriše širok spektar simptoma koji variraju od osobe do osobe. Depresija je vrlo česta danas, a većina ljudi koji su oboleli od depresije mogu da vode zdrav i aktivan život ukoliko se pravilno leče. S druge strane, depresija može čak biti opasna po život, tako da je pomoć neophodna.

Ovaj recept za limunadu od kurkume pokazao je odlične rezultate kao prirodni lek koji će pomoći u borbi protiv depresije.

Znaci i simptomi depresije:

   “Prazna” osećanja, melanholija
    Osećanja bespomoćnosti
    Osećanje krivice
    Nemir i razdražljivost
    Umor i smanjena energija
    Nemogućnost da se koncentrišete i odlučujete
    Nesanica ili preterano spavanje
    Pokušaj samoubistva

Kurkuma

Priroda je blagoslovila kurkumu da može da se bori protiv većine bolesti. Ona takođe može pomoći u sprečavanju transformacije ćelija i razvoju kancerogenih ćelija. Pomaže kod Alchajmerove bolesti i pomaže u borbi protiv raka kože, snižava LDL holesterol i još mnogo toga. Kurkuma se koristi za poremećaje sa stomakom, artritisom, bolestima jetre, hepatitisom i dr.

Način na koji se kurkuma bori sa depresijom?

Postoji nekoliko metoda i mnogo lekova za borbu protiv depresije. Poznato je da lekovi mogu da izazovu ozbiljne nuspojave od kojih su najvažniji: otežano disanje, samoubilački efekti i krvarenje u želucu.

Sprovedena istraživanja o kurkumi su otkrila da je aktivni sastojak kurkumin, koja je prisutna u korenu biljke efikasan protiv velikog depresivnog poremećaja, na isti način kao i najmoćniji lekovi. Ali, kurkuma ne izaziva nikakve neželjene efekte koji dolaze zajedno sa lekovima.

Recept za limunadu sa kurkumom

Sastojci:

    4 šolje hladne filtrirane vode ili gazirane vode
    2 kašike sveže rendane kurkume ili kurkume u ​​prahu
    4 kašike 100% javorovog sirupa, med ili Stevie
    Sok od 1 ½ limuna ili limete
    Opciono: dodajte sok od 1 pomorandže

Postupak:

Pomešajte sve sastojke i poslužite sa kriškom limuna kao ukras.

M.L. / zenskimagazin.rs

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta