Aktuelnosti

Ne proklinjite one koji će večeras proslavljati “najluđu noć”!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Koliko će mladića i djevojaka večeras činiti ono što Ti ne voliš, piti i jesti ono što si zabranio, slušati ono što srce zarobljava – a Ti ćeš im i dalje vrata oprosta držati otvorenim…

Gotovo da se nebesa raspadnu, a Zemlja provali i planine zdrobe zato što Milostivom pripisuju dijete.” Iako takvu grozotu vjeruju i Jedinom pripisuju, On Sebe opisuje kao Milostivi u ovom ajetu, jer ih ne kažnjava odmah, a ako Mu se pokaju, On će im milost ukazati. O kako si velik i plemenit, Gospodaru!  Koliko će mladića i djevojaka večeras činiti ono što Ti ne voliš, piti i jesti ono što si zabranio, slušati ono što srce zarobljava – a Ti ćeš im i dalje vrata oprosta držati otvorenim! Molim sve one koji ovu večerašnju noć planiraju provesti u alkoholu, bludu, kocki, pjesmi – a čitaju ovo – da se samo sjete dobrote Gospodara, pa ako već ne mogu ostaviti taj grijeh koji čine, neka u srcu makar osjete stid prema Allahu Plemenitom i ne hvale se po fejsbuku svojim grijehom. Makar to…

___

Razlog zašto ljudi slave raznorazne besmislice ogleda se u tome što srce nisu ispunili slavljenjem Gospodara svih svjetova. Što god više slaviš, veličaš i slušaš svoga Stvoritelja, sve više si slobodan od raznih besmislica. Zato večeras ne proklinjite one koji grijeh čine i slave najluđu noć, već iskreno zamolite Gospodara da im podari takvu spoznaju Njega Uzvišenog da im svaka slava mimo Njega bude besmislica. Hvala Allahu na najljepšoj blagodati – toj što je On naš Gospodar!

hfz. Ammar Bašić

__________________________

Kada odeš u jednu od velikih trgovina, kao što sam ja danas u Bingo, i vidiš koliko Bošnjaka još uvijek živi u svijetu “najluđe noći”, “dočeka i proslave Nove godine”, “Djeda mraza i paketića”, tek tada shvatiš koliko su besmislene rasprave među ovom vjerničkom manjinom, svih pravaca i menhedža, oko partikularnih i sekundardnih pitanja.

mr. Imamović Semir

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta