Tekstovi

Nemoj prokockati uputu koju ti je Allah podario

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Sama činjenica da je Allah u tvoje srce stvorio ljubav prema vjeri, otvorio ti oči za Pravi put, je ogromna stvar, pa nemoj dozvoliti da ti to neko ukrade. Drži se čvrsto ovog puta. I ako te stisnu nekad šubhe i druge stvari, odupri se, jer velika je šteta. U pitanju si ti i tvoja vječnost, niko drugi.

Momak napustio vjeru, sada psuje Allaha… Dobro, čija je to šteta? Samo njegova. Nije ničija druga. Svijet će preživjeti bez njega, islam pogotovo. To je njegova šteta i grehota, kocka se sa vječnošću. Grehota je da od toliko miliona ljudi Allah baš tebe odabere da ti otvori oči, a ti to prokockaš. Ne iskoristiš tu priliku da svoje znanje ustabiliš, da svoju emociju dovedeš u red, i onda kao takav ideš tim Pravim, srednjim, umjerenim putem kao prava, zdrava ličnost. Milioni oko tebe nisu uopšte imali takvu šansu.
 
Šubha 20. vijeka bila je zatiranje vjere potpuno. Počele su te ekstremne ideologije poput komunizma koje su zatirale vjeru. Međutim, vjera je opstala i vratila se jača nego što je bila. Zato mi sada živimo jednu novu šubhu, a to je izobličavanje religioznosti. Da se tvoje vjerovanje dovede do nekakvog besmisla, bez značaja, da se svede na isto bio ti vjernik ili ne.
 
Zato su važne tri stvari:
1.  znanje
2. potraga za pravilnim razumijevanjem tog znanja
3. borba sa samim sobom da se po tom znanju radi
 
Mr Elvedin Huseinbašić
S predavanja: Smjernice za život vjernika
 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta