Aktuelnosti

Neobjektivnost medija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Mirza Nožinović: Nikada nisam bio u Gornjoj Maoči i nemam nikakve veze sa Mevlidom Jašarevićem

Našoj redakciji ovih dana obratio se Beograđanin Mirza Nožinović, čije ime se nedavno našlo u medijskim izvještajima vezama Mevlida Jašarevića. U nastavku slijedi sadržaj njegovog pisma.

„ Povodom skandaloznog “Policijskog dosijea” i pisanja bosanskih novina “Dnevni Avaz” u vezi Mevlida Jašarevića i njegovih “aktivnosti”.

Živimo u vremenu kada se, kako sa javne tako i sa medijske strane, muslimani omaložavaju i napadaju. Nažalost to sam osjetio u ovom slučaju, na svojoj vlastitoj koži i obrazu.. Naime, radi se o “famoznom” činu dotičnog Mevlida Jašarevića i njegovog napada na Ambasadu SAD u Sarajevu, sa jedne strane,kao i policijskog izveštaja i pisanja bh. novina (Dnevni Avaz) i povezivanja njegovih aktivnosti sa mojom ličnošću sa druge strane.

U spomenutom članku i izvještaju se navodi kako sam ja bio sa njim i sa još nekim skupinama u selu Gornja Maoča kao i da sam prisustvovao nekakvom druženju. Interesantno je to što u tom tekstu piše da se zovem “Mirzet”, iako se ja tako ne zovem,da sam iz “Sandžaka” a ja sam rođen i živim u Beogradu,kao i da sam boravio u selu Gornja Maoča,a to mjesto je nepoznato za mene zato što tamo nikad nisam bio, niti sam planirao niti planiram da idem. Sagledavajući ovu situaciju, jasno je ko dan da su “autori” ovog sramnog teksta pogriješili u temeljnim stvarima, u ovom slučaju- imenu,mjestu življenja kao i boravka.

Nakon objavljivanja ovog teksta, bezbjedonosne službe mi se pojavljuju na vratima stana i vrše pretres kuće i ispitivaju ostale ukućane. Za mene i moju porodicu vrlo neprijatna i teška situacija. Stoga, želim ovim putem da se javno oglasim i da apelujem na sve koji su o meni napisali takve izmišljotine, da ste me duboko uvrijedili i narušili moju čast i ugled i da se odričem vaših laži i pisanja. Također,osuđujem kako sa stanovništva Islama tako i sa aspekta zdravog razuma ovo nedjelo Mevlida Jašarevića koje je učinio i koje nije ništa doprinjelo osim problema, njemu a i svim muslimanima“, zaključuje Mirza Nožinović.

Saff, br. 307

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta