Brak i islamska porodica

Neophodni vitamini za bračne partnere

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

1. Vitamin (H) Hubb – Ljubav. U kuću unosi antibiotik protiv stresa, svađe i netrpeljivosti. Njime se postiže klima vedrine, raspoloženja i maštovitosti. Nastaje pri svakom nježnom dodiru, zaljubljenom pogledu, nježnom šapatu i vrućem poljupcu, svakoj lijepoj i toploj riječi, svakom iskreno upućenom komplimentu i svakoj vrsti zahvalnosti i priznanja.

2. Vitamin (T) Tesamuh i tegafur – tolerancija i međusobno praštanje. Ovaj vitamin brak štiti od svakodnevnih naslaga briga i iskušenja, koja vode u zakrcanje ili pucanje vitalnih bračnih krvnih sudova. Može se naći i ugrabiti u vrijeme sabahske čistine kad je najmanje ozona. Tada organizam luci specijalan hormon koji jača kompletan sistem imuniteta. Ako se ta prilika propusti, taj hormon se ne aktivira i vitamin ne pojavljuje.

3. Vitamin (M) Musarekeh – Saradnja i dogovaranje. Ovaj vitamin je važan za zaštitu od groznice bračnog egoizma, sujete i samostalnosti. Najlakše ga je pronaći i steći u momentu dogovaranja i konsultacija po svim pitanjima koja se tiču bračnih partnera ili pak njihove djece, pa čak i ako se ne uvaži mišljenje bračnog partnera, važno ga je saslušati i staviti partneru do znanja da je važan i neophodan u savlađivanju životnih problema.

4. Vitamin (H) Hedijja – Poklon. Ovaj vitamin djeluje preventivno na emitivno hlađenje, efikasan je protiv svakodnevne rutine, jednostarnosti i drugih stereotipnih radnji, koje znaju često napsti bračni život. Vrlo efikasno obnavlja ljubavnu krv i jača emotivne impulse. Ima ga u svim poklonima, koji ne moraju biti skupi i veliki. Posebno ga ima u lijepom i raznovrsnom buketu cvijeća!

5. Vitamin R (Ruhanijjet) – duhovnost. Ovaj vitamin je neophodan i izuzetno važan za obnavljanje imanskih krvnih zrnaca, zatim za otklanjanje naslaga korozije, nastale usljed zagađenosti grijeha, kao što štiti srce od imanskog slabljenja i klonulosti. Može se naći na imanskim halkama zikra, dersovima, učenju Kur’ana i svugdje gdje se izučava korisno znanje koje raznježuje srce i oplemenjuje misao. Dovoljna je samo jedna doza ovog vitamina sedmično.

6. Vitamin (S) Seadeh – Sreća. Važan je za obaranje pogleda, čuvanje čestitosti i braka. Nastaje prilikom spajanja lijepih mirisa i tamo gdje nema tajni među bračnim partnerima.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta