Za sestre

Nepokorni Allahovi robovi

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Subhanallah, skoro da covjek ne moze izaci u grad kako su pocele ove vrucine vani, i to ne samo u grad, nego bilo gdje. Ovdje ne mislim da je velika vrucina razlog tome, nego ciljam na smutnju koja se svukud rasprostire, odnosno golotinju na svakom koraku. Mnogi jedva docekaju da malo otopli pa da skinu sa sebe odjecu, te ostaju u krpicama na sebi, kao da se takmice ko ce se…

krace i izazovnije obuci. Kako zene, tako i muskarci. Mnogi jedva cekaju da pokazu svoju liniju koju su postigli raznim dijetama i za koju su mnogo truda ulozili po raznim teretanama i aerobik klubovima, a oni malo imucniji plasticnim operacijama.

Sam se sjecam vremena kada sam bio mladji, a od vjere udaljeniji, pa sam zimi intezivno trenirao bodi bilding, odnosno sate provodio po teretanama, jedva cekajuci da dodje ljeto, pa da se skinem u potkosulj i tako misicav izadjem u grad, i da se, kao fol, nekom pokazujem. La ilahe illallah, nasto covjek svoje vrijeme i svoje teznje usmjerava, kada mu je sejtan vodic u zivotu. Hvala Uzvisenom Allahu koji mi je ukazao na ove pogreske i pomogao mi da ih ostavim.

Ali, danas me dusa boli kada vidim u gradu ili po prodavnicama kako bosnjakinje hodaju u potkosuljama i sorcevima ili u tijesnim hlacama, a njihovi muzevi im prave drustvo. Parovi koje obicno srecem u dzamiji za vrijeme ramazanskih teravija, zene koje su tada pokrivene i koje su u pratnji svojih muzeva i svoje djece?! Kada smo na namazima i u dzamijama onda smo propisno obuceni, a kad dodje toplije vrijeme onda se oblacimo kao sto se oblace i nevjernici. Subhanallah, koji kontrast!

Gdje je ovim parovima stid, posebno zenama, ali i njihovim muzevima? Zar smo zaboravili da je nas Poslanik, saws, rekao da je i stid dio imana i da je u stidu svako dobro? Wallahi, da se ima dovoljno stida nikad se ne bi izaslo ovako obuceno pred toliki narod. Gdje je ljubomora kod tih ljudi, pa dopustaju svojim zenama da izlaze tako obucene i tako omogucavaju drugim muskarcima da uzivaju gledajuci obline njihovih supruga? Kako ce se djeca kod takvih parova nauciti da se oblace islamski i da se islamski ponasaju?

Mi ne smijemo dozvoliti sebi ovaj lukzus, pa da budemo ovoliko nepokorni svome Stvoritelju, kojem zasigurno nisu dragi ovakvi nasi postupci, jer mi smo muslimani i nismo kao vecina onih koji nas okruzuju. Mi vjerujemo da je ovaj svijet kratak i prolazan, i da cemo biti prozivljeni na Sudnjem danu i da cemo tada polagati racun pred svojim Gospodarom. Kako ce se ti sestro, koja ovako oskudno odjevena hodas po dunjaluku, osjecati tog dana kad sa sviju strana bude vatra razbuktana, i kada ce majka od djeteta bjezati a sin od oca?

Zar ces ocekivati tada Allahovu milost, a jedan hadis ovako kaze: Ebu Hurejre,r.a.,prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi we selleme, rekao: ” Dvije vrste stanovnika Dzehenema necu vidjeti: narod s bicevima u rukama koji su poput kravljih repova, i njima udaraju ljude; i zene, obucene a otkrivene, koje zanose u hodu, i druge tome pozivaju, i okrenute od pokornosti Allahu, glave im kao krive grbe deve. One nece uci u Dzenet niti ce osjetiti njegova mirisa, a zasigurno se njegov miris osjeca na ogromnoj daljini.“(hadis biljezi Muslim)

Pa ako nije jos sazrilo vrijeme za tvoje pokrivanje sestro, gledaj onda da na sebi imas siru i neprozirnu odjecu kada izlazis vani, pa da na taj nacin ne budes od onih koji svojim razgolicavanjem sire smutnju.

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta