Smrt i sudnji dan

Od smrti se ne može pobjeći

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Dođe jednom prilikom Melek smrti, u liku covjeka, kod Allahovog Poslanika Sulejmana, te poče nekako čudno da se zagleda u jednog od njegovih velikaša koji tu sjeđaše. Kada Melek izađe taj čovjek reče Sulejmanu:

– O Allahov Poslaniče! Ko je onaj nepoznati čovjek”
Sulejman a.s. mu odgovori: To je Melek smrti.
Čovjek onda reče: – Primijetio sam da me nekako dugo i čudno zagleda, pa se bojim da je došao da mi uzme dušu. Nego, de ti mene nekako spasi od njega! Sulejman ga upita: – A kako da te spasim? Čovjek reče: – Naredi vjetru (Sulejmanu a.s. je data moc od Allaha swt da moze upravljati vjetrovima) da me odnese u najudaljenije krajeve Indije, pa ne bi li mi Melek izgubio trag i zaboravio na mene.

Sulejman a.s. to učini i vjetar u istom momentu odnese tog čovjeka u daleke zemlje Indije. Taman kad je stigao tamo, Melek smrti mu uze dušu i usmrti ga.

Kasnije Melek smrti ponovo svrati kod Sulejmana. a on ga upita: – Zašto si se ti onda onoliko zagledao u onog čovjeka koji je sjedio sa mnom.
Melek mu odgovori: – Čudio sam se tom čovjeku jer mi je bilo naređeno da ga usmrtim u Indiji, a on se nalazi ovdje kod tebe, veoma daleko od Indije. Međutim, kada sam ja po naredbi Allahovoj otišao u Indiju, vidjeh kako i njega vjetar tamo donese, te ga ja po Allahovoj odredbi usmrtih.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta