Brak i islamska porodica

Omladino, ne kršite Allahove propise!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Sjećam se kad smo se vjenčali moj muž i ja, pa smo s večere došli kući jer je sva rodbina bila tamo… malo smo posjedili, pa krenuli s autom na bračno putovanje. To je bio prvi put da smo sami sjeli u auto, da smo se osamili, samo on i ja. Nije bilo šejtana među nama jer smo sad bili jedno drugom halal. Sjećam se još uvijek onog osjećaja u stomaku, nervoze, treme, nevjerice. Toliku smo tremu imali da se to ne može opisati, bilo nas je stid jedno drugog i dugo nam je trebalo da skontamo da smo halal jedno drugom i da je uredu što smo se osamili.

Dok se današnja omladina najnormalnije voza u autu, danima, mjesecima i godinama prije braka. Uveliko ohalalili sebi haram. Još bez imalo stida dođe mladić pred djevojkinu kuću, na oči svojih roditelja uđe u auto sa osobom koju naziva svojim mladićem. I onda se čude kad krenu belaji u braku. Ne kršite Allahove propise, omladino. Klonite se harama. Ne slijedite većinu i ne govorite: “To danas svi rade.”  Nije istina. Ne rade to svi. Ima mnogo omladine koja se čuva grijeha ove vrste i koja poštuje Allahove propise.

Minela Maksumić

 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta