Aktuelno
person editing photo on computer

Otići ćemo a ostat će trag

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
Navikli smo kada neko uradi neki hajr za Allahovu subhanehu ve teala vjeru, da uživamo tu blagodat i priliku, bez da razmišljamo ko je “odgovoran” za to dobro. Ko je taj ko se potrudio da taj trud dođe do muslimana i da se koriste njime. Da li mi vidimo trud izlagača koji uloži dok priprema predavanje, ljudi koji se potrude da to lijepo snime, urede, postave na Internet da dođe do što većeg broja ljudi, itd.. Mnogi su primjeri oko nas.
 
Jedan od tih primjera je šejh Mušrif Eš-Šihri, Allah mu se smilovao. Preselio je nakon što mu je Allah olakšao da izvede i uradi, zajedno sa njegovim timom, velike davetske projekte, naručito na polju znanja i olakšanog pristupa znanju preko interneta. Neki od poznatijih projekata su zasigurno stranice i platforme za brzo pretraživanje komentara Kur’ana kao i hadisa Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem (الباحث القرآني والباحث الحديثي)
Tu su i brojne stranice na telegramu i drugim aplikacijama gdje je postavljen i sortiran veliki broj knjiga, rukopisa, i predavanja na arapskom jeziku.
 
Često je kroz te kanala znala doći poruka: “سنرحل ويبقى الأثر”
“Otići ćemo, a ostat će trag”
Zasigurno je šejh ostavio veliki trag svojim trudom za islam.
Molimo Allaha da mu se smiluje, primi od njega dobra djela, i uvede ga u prostrani Džennet. Amin!
 
 
Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta