Odgovori

Da li je dozvoljeno plesati uz muziku, ukoliko je nijjet vježbanje plesa za svog supruga?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje: Es-selamu alejkum! Da li je dozvoljeno plesati uz muziku, ukoliko je nijjet vježbanje plesa za svog supruga… ili pak plesanje uz muziku za supruga? Da Vas Allah nagradi svakim dobrom!

Odgovor: Ve alejkumu selam. Muzika je uopšteno zabranjena kako na to ukazuje Kuràn i sunnet , oko toga je već pisano, tako da se čitalac može vratiti tome. Ples pred mužom je dozvoljen čak više i poželjan jer jača bračnu zajednicu i ljubav između supružnika. Također je dozvoljeno vježbanje plesa ukoliko se ne dese uz to zabranjenje stvari kao što je otkrivanje dijelova tijela koji se mora pokriti, prisustvo ljudi koji nisu od mahrema ili osama sa njima, i slično tome.

Muziku nije dozvoljeno upotrebljavati prilikom vježbanja ili prilikom plesa za supruga jer je to uopšteno zabranjenio i nema pokornosti stvorenju u nepokornosti Stvoritelju, ispravan cilj ne opravdava zabranjeno sredstvo i bračna harmonija se ne gradi na haram stvarima. Allah najbolje zna

Mr. Osman Smajlović

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta