Poučne priče i tekstovi

Plodovi istigfara

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Puno toga u životu sam dobila istigfarom (traženjem oprosta od Allaha). Jučer mi se desilo nešto nevjerovatno i otad sam pod dojmom jer sam se još jednom uvjerila da Allah najbolje rješava naše potrebe. Jučer sam primala diplomu i kako sam stala u red, vidjela sam da ispred mene stoji na desetine studenata i čeka da im dekan uruči diplomu. Dekan se sa svakim studentom rukovao, neke čak i poljubio i tako s rukom u ruci se slikao sa studentima. Tako dok sam stajala u redu, učila sam istifgar s nijjetom da se desi neko čudo i da meni ne pruži ruku. Bila sam sve bliže i bliže diplomi, a nervoza je bila sve veća i veća.

Vidim svi sretni, rukuju se, uzimaju diplome, smijući odlaze, a meni neka tegoba šta će biti. Hoću li uspjeti ispoštovati Allahov propis, u nekom trenutku sama sebe krivim što sam ikako došla. Tu su i novinari, dolaze mi misli kako će sad neko čak i uslikati kako se rukujemo, kontam pa ne mogu čovjeka odbiti pred hiljadama ljudi, ali opet sam svjesna da me Allah vidi i da mi je On najbitniji. Još jedan student me dijeli do diplome, pojačavam istigfar kao nikad i onda moje ispunjenje dove. Dekan pun poštovanja i razumjevanja samo mi klimne glavom i poželi sreću, a ja od sreće ne znam kud da okrenem. Hvala Svemogućem Allahu.

Možda je ovo nekom nevažno i nebitno, ali znaju samo one sestre koje drže do tog propisa kakvi trnci su mi prolazili kroz tijelo. Možda nekom malo djelo, ali meni preogromno. Kako Allah najbolje rješava stvari, slavljen neka je On. Prepustimo Njemu sve naše tegobe, brige, vjerujmo Mu. On će to na najbolji način riješiti.

Sestra M. M.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta