Pokajnici

Popularna Indijska glumica Monica prihvatila Islam

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Južno-indijska glumica Monica, 30. maja 2014. godine održavši konferenciju za medije, je javno objavila svoj prelazak na islam. Monica je počela filmsku karijeru još kao dijete u tamilskim kinima i glumila je u 70 filmova. Monikini roditelji Maruti Raj i Gracy su također bili sa njom tokom konferencije za medije kada je objavila da je promijenila ime u M.G. Rahima (M po imenu oca a G po imenu majke).

„Počela sam karijeru kao dijete, snimila sam 70 filmova u kino industriji. Uradila sam to imajući vašu punu podršku. Riječi hvale nisu dovoljne da bih vam se zahvalila za naklonost koju ste mi ukazivali“, kazala je ona. Ona navodi da iako je počela lagano prihvatati učenja islama nakon 2010. godine tek je sada odlučila javno obznaniti kako bi izbjegla ponude za uloge u filmovima i razjasnila nedoumice.

„Na islam nisam prešla jer sam se zaljubila ili zbog novca, nisam takva osoba. Zavoljela sam islamske principe zbog kojih sam prihvatila islam. Objavit ću vijesti o svom braku kada bude ugovoren od strane mojih roditelja i želim se zahvaliti svom ocu zbog njegove pune podrške”, dodaje je ona.

„Kao i mnogi drugi, smatrala sam da je islam ekstremistička vjera. Ali sada sam pronašla mir u islamu“, navela je ona. „Već gotovo četiri godine sam u islamu. Moj otac je kršćanin a majka hinduskinja, i oni podržavaju moju odluku u potpunosti. Moj posljednji film Nadhigal Nanaivathillai će uskoro početi da se prikazuje u kinima i ja neću više glumiti u filmovima“.

Monica nije jedina Kollywoodska zvijezda koja je prešla na islam. Nedavno je poznati tamilski kompozitor Yuvan Shankar Raja također objavio svoj prelazak na islam.

Onoga koga hoće – Allah ostavlja u zabludi, a onoga koga hoće – na pravi put izvodi”. (El – En`am, 39.)

IslamBosna.ba

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta