Sihr i džinni

Primjer liječenja od sihra

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Djevojka, kratko vrijeme nakon što se udala, ostaje nepokretna. Nakon što joj je proučena rukja, ustala je izlječena, ali kratko nakon toga sam dobio poziv da je opet u istom stanju. Rekao sam njenoj porodici da dolazim za jedan sahat da bi me oni nakon toga ponovo nazvali i prenijeli mi da je ozdravila! Džinni kada osjete da bi mogli nastradati zbog toga što rade ponekad napuste bolesnika. Ovo ne znači da je problem riješen. S obzirom na to da poznaju osobu u kojoj se nalaze, džinni znaju hoće li se moći vratiti napuste li tu osobu ili ne. Ako shvate da se mogu vratiti oni će otići da ne bi bili mučeni učenjem Kur’ana. Isto se desilo i ovdje.

Nakon dan-dva sam joj ipak učio rukju. Džini su bili prisutni i pokazivali veliku agresivnost. Vezali smo je, ali je sve isprekidala. Dizala je i bacala stvari koje bi bile velik zalogaj i za veoma jake ljude. Na kraju su ipak posustali i iskazali svoju poslušnost. Priznali su ko ih je poslao i na što je postavljen sihir (jaje na kojem je bilo napisano ime bolesnice i riječ ‘umrla’, bilo je nacrtano nekoliko srca, a izmedju toga lobanja). Kazali su da je sihir postavljen uz temelj kuće, ispod pločnika. S obzirom na to da džinni puno lažu, da je kuća napravljena dvadesetak godina prije nego je ova djevojka (snaha) došla u tu kuću, nisam im vjerovao. Ali oni su ustrajali u svojoj tvrdnji i nije preostalo ništa drugo nego provjeriti.

Prije nego sam im dopustio da odu, razvalili smo dio koji su spominjali i, zaista, duboko u zemlji, uz temelj, pronašli smo sihir (ono jaje). Nemoguće je bilo da čovjek na bilo koji način, osim da razvali pločnik (što nije ranije učinjeno) dopre do tog mjesta i postavi sihir. Znači uradili su to džinni. Nakon toga su napustili ovu ženu. Elhamdulillah!

Iz knjige :”Kur’anska hamajlija” – autor: Almin Omerašević, r.a.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta