Poučne priče i tekstovi

Prodali ste svoju vjeru, a mi je kupili od vas

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Nakon što je pokupila potrebne namirnice u supermarketu, u jednom od francuskih gradova, sestra sa nikabom je stala u red na kasi da plati. Nakon nekoliko trenutaka došla je na red na kasi. Radnica za kasom je bila mlada muslimanka, arapkinja, koja nije imala hidžab na sebi. Počela je da jednu po jednu namirnicu sestre pod nikabom skenira, te nakon izvjesnog vremena, sa arogancijom u pogledu, obrati se sestri sa nikabom:…

Imamo mnogo problema u ovoj državi i jedan od njih je tvoj nikab! Mi smo useljenici u ovoj državi, i mi ostali moramo ispaštati radi takvih kao ti. Ako želiš da praktikuješ svoju vjeru i nosiš nikab, onda idi u svoju arapsku zemlju i tamo radi šta god želiš!

Sestra sa nikabom je stala sa stavljanjem namirnica u vrećicu i podigla je svoj nikab. Djevojka za kasom je bila potpuno šokirana. Sestra sa nikabom, plavuša, sa plavim očima joj reče: “Ja sam francuskinja, a ne arapski imigrant. Ovo je moja zemlja i ovo je moj islam. Vi koji ste muslimani po rođenju i familijama ste prodali svoju vjeru, a mi smo je kupili od vas!”

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta