Humanitarni kutak

Ramazanska akcija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Draga braćo i poštovane sestre, ova akcija traje još samo nekoliko dana, odnosno do kraja ramazana, a spisak od 49 uplata koje su pristigle do sada možete pogledati na ovom linku: https://www.n-um.com/spisak-uplata-za-ramazansku-akciju-z/ , uz napomenu da i svoj ZEKAT možete uplaćivati za dolje navedene kategorije, ali vas molimo da ne uplaćujte sadakatul-fitr (vitre) kod nas, jer je jako važno da taj novac stigne do siromaha do kraja mjeseca ramazana. U ovom mjesecu prikupljamo pomoć za sljedeće kategorije:

1. Humanitarni fond NUM stranice – Braćo i sestre, kroz ovaj fond je, do sada, učinjen veliki hajr i mnoga braća i sestre su upoznate sa svrhom i ciljem ovog fonda. Podsjete radi, ovaj fond funkcioniše tako što nije direktno određen ni za koga, već se taj novac dijeli preko naših saradnika, udruženja i džemata velikom broju siromašnih i bolesnih muslimana po cijeloj BiH i šire. Daju se po manje sume novca za hranu, lijekove, plačanje ogrijeva ili stanarine, i pošto, elhamdulillah, zna doći mnogo novca u ovaj fond, onda se iz njega pomogne na desetine i desetine muslimanskih familija. Prioritet su nam samohrane majke, bolesni, stare nane i dede, nezaposleni i slično.

Stoga vas pozivamo da se odazovete i uplatite sredstva za humanitarni fond NUM stranice, a naši saradnici će se, inšallah, potruditi da od sakupljene pomoći kupe hrane, lijekova i ostalih potrebština, te uruče to najpotrebnijima ili ih pomognu novčano.

Kod uplata za ovaj fond obavezno navesti “za fond NUM stranice

UPUTSTVA ZA UPLATE NAĆI ĆETE PRI DNU OVOG TEKSTA
_________________________________________________

2. Uplate za dawu (dawetski fond NUM stranice)

Kod uplata za ovu kategoriju direktno pomažete rad ove stranice, a također se pomažu i dawetski džemati, tj. pomažu se omladinske organizacije koje se, između ostalog, zalažu da poruka Islama dođe do što većeg broja bošnjačkog, ali i drugih naroda koji žive na području naše zemlje. Ove organizacije se aktivno bave davetskim aktivnostima kao što su javne tribine, halke Kur’ana, razni kursevi, naučna predavanja, info štandovi, sportske aktivnosti i sl.

Kod uplata za ovu kategoriju obavezno navedite “za dawu
____________________________________________

Način uplata:

Nažalost, ovog Ramazana vam ne možemo ponuditi mogućnost slanja donacija putem banke ili na neki drugi način, osim ova dva:

SWISH

Donacije možete slati na broj: 076-182 82 63 (Sevlad Softic).

__________

PUTEM PISAMA

Svoju donaciju (u bilo kojoj valuti) možete poslati u pismu na adresu:

Softic Sevlad
Vasavägen 30
352 61 Växjö
Sweden

AKO IMATE PITANJA U VEZI OVE AKCIJE JAVITE NAM SE NA ADRESU: info@n-um.com
________________________________

Imetak koji udjelite drugima u vašu je korist, ono što udjelite drugima neka bude samo Allahu za ljubav – a ono što od imetka udjelite drugima nadoknadit će vam se potpuno, neće vam biti učinjeno krivo!” (Kur’an, prijevod značenja El-Bekara, 272)

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko ste primijetili grešku u članku, OZNAČITE TEKST i nakon toga pritisnite tipke na tastaturi Ctrl+Enter.

NA VRH

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: