Ishrana i zdravlje

Samo jedna jedina čaša ovoga dnevno, okrenut će vam život naglavce

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Budete li redovito ujutro pili po čašu tople vode itekako ćete pomoći svom organizmu: Zaboravite na kavu, čaj ili sok. Prvo što biste ujutro trebali unijeti u organizam je topla voda.

Probava

Grčevi i nadutost koje povremeno osjećamo, izazvani su nedostatkom vode u organizmu. Čaša tople vode, ujutro na prazan želudac, potaknut će rad crijeva i pomoći organizmu da normalno funkcionira.

Ublažava bol

Smatra se da je topla voda najmoćniji prirodni lijek, a može ublažiti bol izazvanu menstrualnim tegobama. Toplina će opustiti trbušne mišiće čime će umiriti bol. Naime, topla voda je dobra za sve vrste grčeva jer pospješuje kapilarnu cirkulaciju i opušta mišiće.

Regulira težinu

Povećava temperaturu tijela i time ubrzava metabolizam. Na taj način organizam sagorjeva više kalorija. Osim toga, dobro djeluje na bubrege te ostale organe za izlučivanje.

Cirkulacija

Čaša tople vode oslobodit će organizam od otrova i tako doprinijeti boljoj cirkulaciji.

Usporava starenje

Otrovi u organizmu ubrzavaju starenje, a budući da topla voda oslobađa organizam od otrova, proces starenja se usporava, a elastičnost kože se povećava.

NET.HR

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta