Šaljive priče

Smiješne priče

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ne propustite pogledati video ispod teksta u kojem jedan šijja pokušava jednu osobu sa Down sindromom da nauči da se udara prilikom njihovih izmišljenih vjerskih običaja… medjutim ne ide sve o planu : ))

U mesdžidu šejha ibn Usejmina (jedan od največih učenjaka u to doba) gdje je on imamio, često je navraćao jedan stari beduin iz pustinje na namaz, koji nije znao da je to šejh Ibn Usejmin. Jedne prilike, dok je šejh klanjao akšam, zaboravio je neke ajete…

pa su ga ljudi podsjetili u džematu, ali njih nekoliko zajedno. Kad se namaz završio, šejh im reče, da nije lijepo da njih nekoliko ispravlja, nego da to uradi samo jedan. Tada ustade dedo beduin i reče: “Brate ako ne znaš dobro učiti Kur’an, pusti nekoga ko zna pa nek nam klanja“.
______________________________________________

Nije želio da mu majka umre kao muslimanka!

Jedan mladić je morao da hitno odvede bolesnu majku u jednu bolnicu u Egiptu. Zaustavio je taksi i oboje su se ukrcali u njega. Na putu prema bolnici, mladić je zamolio taksistu da zaustavi auto kako bi mogao da ode kupiti majčine lijekove u apoteci. Međutim, dok je on bio odsutan, majčino zdravlje se naglo pogoršalo, i taksista je primijeto da joj se bliži smrtni čas. Odmah je sjeo blizu nje i savjetovao je da izgovori riječi šehadeta, u skladu s hadisom: „Čije god posljednje riječi budu La ilahe illa Allah, ući će u Džennet.“ (Ebu Dawud) Mladićeva majka je potvrdno klimnula glavom, i naposljetku izgovorila šehadet prije nego što joj je Melek smrti uzeo dušu.

Kada se je mladić vratio, taksista ga je obavijestio o smrti i posljednjim riječima njegove majke. Čuvši to, mladić se je mnogo uznemirio. Taksista ga je pokušao utješiti, rekavši: „Ne brini se ništa, ja sam joj pomogao da izgovori šehadet i jasno ga je izrekla.“ Tad mu je mladić ljutito odbrusio: „ZAŠTO SI TO URADIO! NE ŽELIM DA MOJA MAJKA UMRE KAO MUSLIMANKA! PA MI SMO KRŠĆANI!“

Ovaj istiniti događaj se je desio u Egiptu i ispričao ga je šejh Vehid Abduselam Bali u jednom svom predavanju.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta