Zanimljivosti i nauka

Snježne pahuljice – Ledene ljepotice

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Dokazi Allahove moći i savršenstva

Ruski fotograf Aleksej Kljatov uspio je, uz pomoć specijalne kamere za fotografisanje izbliza, da napravi nevjerovatne fotografije pahulja snijega (video i fotografije pogledajte ispod teksta). Prije nekoliko godina, pisali smo o eksperimentu koji je izvršio tim naučnika, koji su ispitivali pahuljice snijega pod mikroskopom: njihov izgled, strukturu i slično. Otkriće do kojeg su došli bilo je zapanjujuće: nijedna snježna pahuljica nije ista, odnosno svaka ima svoj specifičan i poseban izgled.

Dakle, otkako je svijet stvoren i otkako snijeg pada pa sve do današnjeg dana – svaka pahuljica snijega razlikovala se od druge, odnosno svaka je imala unikatan izgled (ovo također možete pogledati na videu ispod). Možete zamisliti koliko samo pahuljica snijega padne u jednom danu u mjestu gdje vi živite, u toku jednog zimskog dana i noći, a da ne govorimo u čitavom svijetu! Zamislite koliko je malih, snježnih pahuljica potrebno da padne pa da snježni pokrivač na nekim mjestima bude i do pola metra visine! I pored toga, nećemo naći nijednu pahuljicu koja je identična drugoj! Zar to nije dokaz o Allahovom postojanju? Zar to nije dokaz Allahove mudrosti i moći? Subhanallah! Subhanallah!

Ko stvara te pahuljice i ko im stvara izgled? Pa, naravno, Uzvišeni Allah, Onaj koji sve stvara, Onaj koji je o svemu obaviješten i koji sve zna. Možda će neko reći da je ovo nemoguće! Pa pogledajmo činjenicu da danas živi preko šest milijardi ljudi na svijetu, a samo Allah zna koliko je živjelo prije i koliko će doći poslije nas, a niko, ama baš niko od nas nema iste jagodice prstiju (otiske prstiju), kod svih su nam različiti. Allahu ekber! Takav je slučaj i sa našim izgledom lica: koliko je samo ljudi, a svi izgledamo drugačije.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta