Odgovori o sihru

Strah i tuga / Džinni i fizička oboljenja

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Strah i tuga

PITANJE: Es-selamu alejkum braćo. U zadnje vrijeme tamo negdje od osam sati naveče pa do zore, uzme me neka neki strah i tuga. Bojim se izaći među narod i hoću da budem sam. Pomozite mi, išao sam psihijatru, da mi neke tablete, ali ništa. Allah vas nagradio.

ODGOVOR: Alejkumu selam! Tuga i strah su dva najvažnija elementa pomoću kojih džin pratilac (Qarin) napada čovjeka (Allah, svt, je odredio da svaki insan ima uz sebe ovakvog jednog džina). Strah se uglavnom javlja kod razmišljanja o budućnosti, a tuga od razmišljanja i podsjećanja na prošlost. To su dva momenta koje iskorištava džin pratilac te pojačava strahove i umišljanja kod osobe. Naučiti na vodu sedam puta suru Fatihu te sure Felek i Nas i s tom vodom se okupati. Svaka tri dana prouči čitavu suru el-Bekare. Često šetati, sjediti u džamiji i razmišljati o Allahu, Džennetu, Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem…družiti se s vjernicima i prisustvovati na halkama gdje se predavanja drže. Pročiće uz Allahovu pomoć, to je privremeno.

________________________________

Džinni i fizička oboljenja

PITANJE: Eselamu alejkum! Na koji način recimo čovjek oboli od tumora, a da je razlog tog tumora sihr?

ODGOVOR: Alejkumu selam! Postoji pravilo, koliko je meni poznato, u vezi oboljenja tjelesnih, a za koje je odgovoran džin a ono glasi: Fizičku bolest ne može prouzrokovati sihr, niti džin, dakle bolest koja se može otkriti pregledima i snimanjima, osim ako je u pitanju urok ili ako je džin koji je vezan za sihr, bolestan. Dakle taj džin koji je sam od sebe bolestan može da prenese na bolesnika tu bolest, odnosno da ga zarazi uz Allahovu dozvolu. Kod ovakvog oboljenja, medicina ne pomaže, nego se liječi rukjom. Takođe, tokom jakih i dugih rukji, džin može da odoli u tijelu čovjeka pa i na taj način da djeluje na čovjekovo zdravlje.Allah zna najbolje!

Na pitanja odgovorio Ebu Bilal

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta