Tekstovi

Stvari koje će vam se dogoditi kada upoznate svoju srodnu dušu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
To su zapravo veze koje se temelje na ljubavi, kompatibilnosti, povjerenju i duhovnosti. Kada upoznamo srodne duše, počnemo se drugačije ponašati. Naše se perspektive mogu promijeniti, a ponekad počnemo drugačije tretirati druge ljude. Ovih šest stvari se dešavaju kada sretnete srodnu dušu.

Svijet počinjete gledati na drugačiji način

Kada sretnete srodnu dušu, svijet ćete vidjeti u pozitivnijem svjetlu. Svakodnevno ćete se osjećati sretnije i optimističnije, što rezultira time da ćete biti bolji prema drugim ljudima. Postat ćete pravedniji i prijateljskiji prema ljudima u svom životu jer ćete sa svima željeti podijeliti svoju pozitivnu energiju.

Sretni ste čak i kada ste sami

Kad upoznate srodnu dušu, neprestano doživljavate vrtoglave osjećaje sreće čak i ako zapravo niste s njima! Osmjehujete se kad god mislite o njima ili kad god od njih primite poruku ili poziv. Drugi bi vas ljudi mogli gledati i pitati se zašto se smijete sami sebi, ali šta vas briga, bitno je da ste sretni.

Bolje rješavate probleme

Kad sretnete nekoga ko vas upotpunjuje pored imate više i samopouzdanja. Ta samopouzdanje daje vam snagu da bolje rješavate probleme, tako da možete više energije usmjeriti na stvari u svom životu koje je potrebno popraviti.

Vaša srodna duša bit će tu vam pomogne da donesete prave odluke, ona postaje vaš finansijski savjetnik, cimer i roditelj vaše djece, što vam pomaže da se oslobodite tereta svakodnevnog života. Radite zajedno na pronalaženju rješenja za probleme, a njihova podrška znači da ćete uvijek donijeti najbolju moguću odluku.

Činite stvari koje nikad prije niste radili

Vaš život se mijenja na mnogo različitih načina kada sretnete srodnu dušu. Želite znati više o hobijima i interesima srodne srodne duše, pa ste voljni isprobati nove stvari o kojima nikada prije niste razmišljali. Možete provesti četiri sata gledajući nogomet, samo zato što želite biti povezani s osobom koju volite. Ovo vam može otvoriti um za nove hobije i aktivnosti, a željet ćete vidjeti svijet kroz oči svoje srodne duše.

Imate bolje odnose sa svojim voljenim

Uistinu cijenite odnos koji imate sa srodnom dušom. Puni ste ljubavi i podrške. Vaša srodna duša će vas ohrabriti da budete najbolji što možete biti. Nakon što se povežete sa srodnom dušom, počnete više cijeniti ostale odnose u svom životu. Kada budete provodili vrijeme sa svojim voljenim cijenit ćete to više nego prije. Više će vas interesirati kako su proveli dan, kako su i da li su sretni.

Mijenjate svoje planove

Ukoliko jako volite svoju srodnu dušu kupovat ćete njihove omiljene grickalice i pića, a voljet ćete i kuhati za njih. Stalno ćete željeti da se vidite sa njom. Čak i stvari koje ne volite zavoljet ćete zbog svoje srodne duše. (klix.ba)
___________________________

 
Rekao je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: “Duše su (kao) mobilizirana vojska. One koje se poznaju -sastaju se, skupljaju u jednu grupu i slažu se, a one koje se ne poznaju, mimoilaze se, razdvajaju i bježe jedna od druge.”

(Hadis je sahih. Bilježe ga: Ahmed, Buharija i Muslim, Ebu Davud, Taberani)

Kada duše osjete da imaju zajedničke osobine, one se spoje i druže se, međutim, ako su duše potpuno suprotne one se razilaze i ne podnose se.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta