Odgovori

Angažovanje u vojsci

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum….

Obzirom da nastojim da slijedim sunnet u što većem domenu od nedavno sam u jednoj dilemi a to je da ja nisam u vjeri tj. da sam u jednom djelu u KUFRU zbog mog angažovanja u Armiji tj. Oružanim snagama BiH. Jesam li ja u kufru zbog navedenog?
DŽEZAKUMULLAHU HAJREN!

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Ucesce u drzavnim ustanovama u sto spada i sluzenje vojnoga roka, ne moze se smatrati kufrom. Priprema i sposobnost rukovanja orudjima je pozeljno. Poslanik a.s. je rekao da je u troje veliko dobro: u jahanju, gadjanju lukom i plivanju. To su lijepe vrline na kojima treba da se izvjestimo kako ne bismo bili od onih koji ne ozivljavaju sunnet barem na ovakav nacin.

Neko od nas treba da vodi brigu o uredjenju i uspostavi reda i mira u drustvu u kojem zivimo. Najbitnije od svega jeste da se izboris u okviru ljudskih i vjerskih demokratskih prava da ocuvas stub vjere,NAMAZ. A uz to svojim uzornim radom, disciplinom, marljivoscu i skrusenoscu mozes se uz iskren nijjet ubrajat u one koji UZDIZU Allahovu rijec na Zemlji.

A Allah najbolje zna!

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta