Odgovori

Koja je žena griješnija

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum

Sta je grijesnije: zena koja nosi maicu rukavi do lakta ili koja nosi bretelice to jest bez rukava ja znam i jedno i drugo je neispravo jer jedna i druga nisu propisno obucene . Neka vas Allah nagradi!

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Sta mislis kada bi obavio u firmi posao za koji si odgovoran samo 80% od onoga sto se trazi od tebe, ili 90% ili na kraju 100%,da li bi u sve tri slucaja dobio istu platu na kraju mjeseca?? Mislim da ne bi, e tako je i sa nagradama kod Allaha subhaneh.Onaj ko je slabog imana ali tezi ka tome da se pokaje iskreno i krene stazom iskrenih vjernika, sigurno nije isti kao onaj ko i dalje tumara u tmini kufra zablude i nasladjivanja ovosvjetskim prolaznim uzitcima.

Obe opcije koje si ponudio u pitanju, sigurno je da nisu ispravne,ali ona koja barem do lakata pokriva svoje tijelo u najmanju ruku je manje izazovna i nece u tolikoj mjeri izazivati i mamiti poglede onih kojima nije dozvoljeno da se nasladjuju njenom ljepotom bilo na cesti, poslu ili nekom drugom javnom mjestu.
Trebamo takve poducavati,usmjeravati i na lijep nacin im pribliziti ljepote islamske nosnje a Allah upucuje koga zeli.

A Allah najbolje zna!

prof. Jasmin Djanan!

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta