Odgovori

Da li sihr sprečava začeće trudnoće?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam alejkum,

Vec 4 godine smo u braku  i  pokusavamo da imamo dijete. Posjetili smo doktora nekoliko puta oboje i oni kazu da je sve u redu, pa nas interesuje da li je moguce da sihr sprecava  zacece trudnoce i dali vi mislite da bi mi trebali posjetiti nekog ko lijeci kur’anom od sihra, i dali je to dozvoljeno u ovom slucaju.

Da vas Allah nagradi za vasa dobra djela na ovom i buducem svijetu.  Selam i hvala unaprijed…….

Odgovor:

Ve alejkumusSelam,

Moguce je da sihir sprecava zacece trudnoce. Ako se vec odlucite posjetiti nekoga ko lijeci kuranom, onda se obratite strucnoj osobi. Ukoliko savremena medicina ne nalazi adekvatnoga uzroka, onda je to dozvoljeno uciniti.

Bitna napomena ogleda se u slijedecem:

– Allah subhaneh je taj koji daje porod kome zeli, a kome ne zeli ostavi ga bez poroda. Nemojte nikada zaboraviti da je Allah taj kojem je dovoljno da kaze *BUDI* i ono biva.

– Znajte da ako se kod insana nagomilaju grijesi, i tajni i javni, oni mogu biti uzrokom da Allah uskrati svoje blagodati.

– U nekim slucajevima Allah ocjeni da odredjena bracna zajednica ne bih u datom momentu bila dovoljno spremna da ima porod, pa im onda to odgodi dok se njihovo stanje ne popravi, kako ne bi nanosili i sebi i dijetu nepravdu i nepotrebni zulum.

A Allah najbolji zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta