Odgovori

Namaz za vrijeme radnog vremena, kako postupiti?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Es-Selamu alejkum cijenjeni brate,

jedno pitanje od mene…posto ja obavljam namaz na poslu, iako to ne gledaju svi sa dobrim i ja i krijem se, zato sto nam ne dozvoljavaju tako da obavljamo u toku pauze ili kad trenuntno nema bas posla a vrijeme je namazu pa odem…

Moram napomenuti da uvijek gledam da ne ostavljm radne kolegice da imaju posla, i bas neki dan se vracam kad me jedna radna kolegica pita gdje si bila… ja sam joj odgovorila gdje,i ona mi na to rece to sto radis to ti je Haram, ti krades vrijeme od posla a za to si placena(nije muslimanka ta osoba) ali se druzi sa turcima i zabavlja se sa turcinom, pitala sam je zasto mi to govori i odakle joj to? Odgovorila je da je joj to neki Hodza rekao… ja joj licno to nevjerujem jer ima njih tu puno kojima to smeta i muka im je kad odem da klanjam..opet Allah swt najbolje zna, pa sam joj odgovorila da me pusti i da ja znam sta radim i kako, i da radim ono sto mi je Allah swt naredio, i nije Haram, a uz to sam isto rekla ja vas nisam ostavila da radite za mene nego sam zavrsla i tek onda otisla…

Pa je moje pitanje dali je moj odgovor za nju bio tacan i dali ima nekih smetnji ako ja tako uradim??

Allah swt te nagradio.

Odgovor:

Ve alejkisSelam,

Tvoj odgovor je u potpunosti tacan, i nema nikakve smetnje da svoje slobodno vrijeme tokom radnoga vremena koristis na nacin koji je najbolji po tebe i tvoj iman. Ti gledaj da namiris svoje obaveze prema poslodavcu pa makar i prekovremeno ili nakon regularnog radnog vremena, kako bi ispostovala Allahov opis kada je za vjernike rekao da su “oni koji postuju i vode brigu o povjerenim emanetima.”

Allahov hator je najpreci da se ispostuje. Nemoj da te zalosti sta drugi govore. Dovi za njih kao sto je to cinio poslanik a.s. “Allahu moj oprosti im, uistinu su oni narod koji ne zna.

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta