Odgovori

Čudne stvari mi se dešavaju…da li se radi o sihru?

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Selam alejkum,

U posljednje vrijeme sam često slušao kako su neki oboljeli od sihra, ulaska šejtana (ne znam je li to isto). Slušao sam simptome, javljanje šejtana, bezvoljnost, odvratnost… Primjetio sam i u sebe nešto od toga kao što je česta bezvoljnost, ljenost, u društvu sa nekim osobama nakon 20 minuta moram otići iz te kuće, mjesta jer mi se povraća (to sam primjetio jednu noć, dva puta mi se ponovilo jer sam se opet vratio kad mi je bilo bolje). Možda je to moje ponašanje, ili su neke tegobe kojim nije uzrok sihr ili šejtan…

Zbog toga vas pitam da vidim da li imam ista takvo?? Vidio sam uzroke na vašoj stranici i iz iskustva znam da ovo što se u mene javlja su neki blaži oblici. I da sanjao sam jednu noć san koji me strašno uplašio, u džamiji pričam (ne znam o čemu) sa pokrivenom djevojkom koja ima jedno crno oko (znam da dedžal ima jedno oko) i kao da sam zaljubljen u nju i ona u mene, ne smeta mi to jedno oko već pričam sa smiješkom. Ne znam da li to ima veze ali bih cijenio savjet, uputu šta da uradim, jer mi se ne ide osobi koja se bavim time ako nije ništa.

Unaprijed velika hvala i da nas Allah sve sačuva i oprosti nam.

Odgovor:

Poštovani brate,

Cijenim vašu zabrinutost, međutim, tamo gdje nema problema ne treba ga ni tražiti. Rekli ste da ste slušali priče o sihrima i simptomima. Sama priča i slušanje o ovoj temi itekako mogu uticati na psihu čovjeka što ga tjera na razmišljanje i sugestije. Ne postoji čovjek kada čita o ovim stvarima ili sluša druge kako razgovaraju, a da ne nađe neke od simptoma kod sebe. Svi smo mi ljudi i na sve nas djeluje prokleti šejtan. I svi smo, na neki način, pod njegovim uticajem. Ali to ne znači da smo oboljeli. Opet, ukoliko želite da provjerite da li tu nešto ima, poslušajte kasetu sa Kur’anom i to suru El-Bekara. Ako ima nekih znakova primjetit ćete određenu vrstu reakcije. Pročitajte i literaturu o spomenutoj temi i upoznajte se sa ovom tematikom. Ja na osnovu vašeg pitanja ne mogu ustvrditi da se radi o ozbiljnim simptomima.

A što se tiče sna, mislim da se ni za njega ne trebate brinuti. Ukoliko želite vidjeti pravo značenje vašeg sna obratite se na jednu od sljedećih knjiga:

1. Veliki tumač snova – Ibn Sirin
2. Nabulsijev tumač snova.

Obje knjige se mogu naći na tržištu islamske literature. Također vam preporučujem web stranicu www.lijecenje-kuranom.com

Mr. hfz. Senaid Zajimović

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta