Odgovori

Želim da nosim islamsku odjeću ali mi roditelji nisu za

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselam Alejkum.

Imam samo jedno malo pitanje ja sam cura imam 16godina, i klanjam ponekad al volim da nosim muslimansku odjecu cak i ponekad izlazim s hidzabom vani…al imam jedan problem to su moju roditelji, otac mi je srbin a majka muslimanka. Svaki put kada sam kuci i nosim dimije otac me gleda ruzno i pomalo me vredja. Majka mi je rekla da vise nenosim to, ni cak da izlazim napolje tako, al ja imam zelju
jer mi je to u srcu i volim zaista to. Majka mi uvjek govori da se ne zanosim s maramama i dimijama jer sam ja jos mlada i cesto kontam da se pokrijem i imam zelju al nedaju mi moji kod kuce.

Jednog dana trebala sam s majkom da se sastanem u gradu i ja sam se pokrila i dimije obukla, ona kada me je videla prvo sto mi je rekla da Izgledam ko neka ciganka tako, i kada smo trebali da cekamo autobus ona je se odvajala od mene i primetila sam kao da je stid stajati samnoM, nezelim dusu da ogrjesim. Volim svoju majku puno, al boli me kad mi tako radi neznam zaista sta da radim.

Molim vas pomozite mi.

Odgovor:

We alejkisSelam,

Molim Allaha subhaneh da te nagradi na tvojoj ljubavi prema islamskoj nosnji, amin. Treba napomenuti da ti imas nekoliko frontova na kojima treba da vodis bitke:

• Tu je najprije sejtan koji se zavjetovao Allahu da ce navoditi na grijeh i odvoditi s pravog puta sve koje stigne, osim iskrenih robova.
• Potom je tu mjesoviti brak u kojem cak i od majke imenom muslimanke nemas nikakvu podrsku. To su ljudi kojima je servirano i nametnuto misljenje da je islamska nosnja nazadna i da je cednost nesto APSTRAKTNO dok je razgolicavanje pozeljno i opsteprihvaceno u drustvu.
• Na trecem mjestu su strasti koje insana poticu na zadovoljavanje pohota i svega sto je Allah zabranio kako bi covjek pokornoscu potvrdio da Allaha priznaje za svoga Tvorca.

Najprije te podsjecam da je tvoje doba prekretnica kada ces odluciti da li da se uklopis u zapadni sistem zivota, ili ces uzeti osnovu ISLAM a potom od zapadne (ne)kulture probrati tehniku, savremena dostignuca i sl. i u okrilju vjere biti ponosna cedna i zadovoljna sa malim kako bi na buducem svijetu mogla da biras sto god budes zazeljela.

Ako se cvrsto odlucis za ISLAM onda ces morati krenuti sa njegovim sistematskim izucavanjem i postepenim praktikovanjem njegovih principa. Onoga trena kada tvoje srce istinski spozna za vjeru Islam, spoznat ces i ti sta znaci iskusenje. Ne zelim da te obeshrabrim niti uplasim nego zelim da budem realan s tobom glede tvoje situacije.

Ako budes mudra, strpljiva, ustrajna i takticki snalazljiva iznaci ces metod i nacin putem kojeg ces ostvariti zeljeno. Molim Allaha subhaneh da te opskrbi saburom, istinskim znanjem kako bi ostvarila zeljeno.

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta