Odgovori

Otac koji ismijava sina zbog namaza

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Pitanje:

Esselamu alejkum

Imam 19 g. Na dzumu namaz nikada nisam isao i nemogu ici jer me otac poveze sa sobom na posao da radim. Dok sam iso u skolu, zabranio mi je da idem na nastavu u mektebu. Govori mi da je namaz gubljenje vremena, a meni je to tako mrsko slusati. Ja uglavno klanjam u svojoj sobi, i zbog toga me ismijava. A za sebe tvrdi da je vjernik. Sta da radim?

Odgovor:

We alejkesSelam,

Moras biti odlucan i ustrajan u svojim namjerama i djelima. Ipak ti nisi vise djete koje je maloljetno. Sa ocem razgovaraj na lijep nacin i pojasni mu da te namaz podstice da budes kako bolji vjernik tako bolji i radnik. Upitaj oca zar bi zelio da ima pored sebe pijanca i propalicu ili lijepo odgojeno ucenog sina koji zna razluciti sta je dobro a sta lose. Ako ne bude efekta u tom lijepom pojasnjenju, probaj nekoliko puta ne otici s njime na posao. Reci mu da namaz za tebe nije gubljenje vremena i da ce Allah pomoci svakoga onoga ko mu se iskreno pokaje i krene putem spasa.

Znaj dobro da oni koji se Allaha iskreno budu bojali On ce im izlaz iz svake istuacije naci i opskrbit ce ih odakle se i ne budu nadali. Na tebi je da usavrsis zanat i posao koji umijes raditi a Allah ce sigurno otvoriti puteve ospkrbe kako je to ucinio hiljadama tvojih prethodnika koji su imali slicna ili teza iskusenja. Znaj dobro da je namaz STUB vjere islama. Najprije cemo biti pitani za njega. Ako on bude ispravan i ostala djela ce imati veliku sansu da budu dobra. U suprotnom neka nam je Allah na pomoci.

A Allah najbolje zna!

Prof. Jasmin Djanan

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta