Odgovori o sihru

Bivša djevojka u snovima / Ujedi zmija u snu

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

1. Bivša djevojka u snovima

PITANJE: Selam alejkum! Ja i muž smo prije braka imali problema sa njegovom bivšom djevojkom koja je inaće ludo zaljubljena u njega, često posjećivala i sahire kako bi njega i nju ponovo spojili. Muž se žali već evo 5-ta godina da je zna nekada zaredom svaku noć sanjati, a ne želi to. Kaže kako je često sanja da ga poziva na blud, a i ja nekada sanjam kako nas ona posipa nekim travama, a ja joj u snu govorim šta nam to sipaš ne radi to i sl… Naš brak je uglavnom, mašallah, dobar iako se i mi nekad znamo posvađati oko neke gluposti i od miša napraviti slona što bi se reklo. Također moj muž legne da spava i u toku noći samo ustane krvni pritisak mu bude jako visok često pa završi u hitnoj na injekcijama… Djeca također spavaju nemirno i znaju do 5 ujutro nikako ne spavati i nakon dugog mog truda i uspavljivanja recite mi ima li to ikakve veze sa sihrom išta od razloga što sam navela? Allah vas nagradio džennetom. AMIN!

ODGOVOR: Alejkumu selam! Slava i zahvala pripadaju samo Allahu swt. Ne smijem početi odgovor na vaše pitanje, a da vas ne upozorim na djelo kojim možete poništiti svoja dobra djela, ugrozivši ugled jedne vjernice, ili `samo` osobe. Razumijem vašu brigu, ali pokušajte izbjeći razgovor o mogućem uzroku pred osobama koje vas poznaju ili pred onima koje poznaju djevojku koju spominjete.

Moguće je da je vaš brak na udaru sihra i, iako je moguće da je bivša djevojka uzrokom takvog sihra, to ipak nije sigurno. Ne znam odakle vam informacija da je posjećivala sihirbaze, ali ako nije došla njenim priznanjem ili vašim direktnim svjedočenjem takvim posjetama, nemojte ih uzimati kao sigurne. Sjetite se riječi Allaha swt u kojima kaže: “O vjernici, klonite se mnogih sumnjičenja, neka su sumnjičenja, zaista, grijeh. I ne uhodite jedni duge i ne ogovarajte jedni druge! Zar bi nekom od vas bilo drago da jede meso umrlog brata svoga – a vama je to odvratno – zato se bojte Allaha, Allah, zaista, prima pokajanje i Milostiv je.” (El-Hudžurat, 12)

Osim sihra kojim neko pokušava spojiti nekoga (ljubavni sihr) ili rastaviti (sihr rastave), postoji i ljubavni sihr kojim treća osoba pokušava spojiti dvije, a da nijedna od tih osoba niti želi niti učestvuje u sihru. Zbog ove činjenice uslijedilo je moje upozorenje o pogubnosti sumnjičenju nekih osoba jer te osobe pred Allahom swt mogu biti čiste. A Allah swt najbolje zna.

Zatim, snovi i stanja koja navodite od poznatih su manifestacija sihra. Iako ne znači da pri vama postoji sihr, smatram da je poželjno učiniti provjeru jer postoje znakovi koji izazivaju sumnju. Snovi u kojima se, u tom kontekstu, pojavljuju osobe (direktno ili indirektno navođenje na osjećaje ljubavi prema nekome, ili izljeve strasti, ili buđenje čežnje, …), bezrazložne ili velike svađe zbog sitnih razloga, stanje vašeg muža u snu (svakako je potrebno provjeriti medicinske uzroke), jesu znakovi sumnje u postojanje sihra.

Ono što se dešava sa vašom djecom, ako isključimo stanja djece u odrastanju (neprilagođenost školi ili obdaništu, povučenost kao rezultat stida, uticaj neprimjerenog ponašanja roditelja ili bližnjih, …), moguće da su dijelom izazvana džinskim aktivnostima, ali ne smatram da su vaša djeca pogođena sihrom, osim indirektno. Naime, ako se potvrdi da vi i vaš muž imate pri sebi sihr, džinni izvršioci sihra borave u vašoj kući, pa tako samim svojm prisustvom uzrokuju intenziviranje negativne atmosfere, a koja se zatim odražava na sve koji žive s vama. Djeca ne bi predstavljala izuzetak u ovom pravilu.

Vi možete uraditi nekoliko stvari, kako bi neutralisali ili sveli na minimum dejstvo sihra u vašem životu, ali i kako bi vaša djeca `mirnija` dočekivala noći:

– Redovno obavljanje namaza; obavljanje namaza u prvom vremenu ili prvom mogućem vremenu,
– Obavljanje dobrovoljnih ibadeta,
– Dova u zadnjoj trećini noći,

– Učenje sure Al-Bekare u kući, makar dijelom – jednom dnevno,
– Čitanje Kur`ana u krugu porodice i razgovor o pročitanom, dajući pri tome priliku djeci da slušaju ljepotu Allahovog swt govora,
– Naučiti ajete uništenja sihra (spomenuti su u prethodnim odgovorima), a zatim nekoliko puta tokom dana piti tako pripremljenu vodu.
____________________________

2. Ujedi zmija u snu

PITANJE: Selam alejkum brate! Ponekad imam mnogo teške snove i izgledaju toliko stvarno da se derem i čuju me u drugoj sobi, i posle toga ne spavam po par dana. Sanjam mrtve ljude koje sam poznavao, zmije kako me ujedaju, kako padam sa nekih visina, ali nikako da padnem, te kako me neko juri – to su mi najgori snovi. Možeš li me posavetovati malo šta i kako da radim? I možeš li mi reči kako znati da je čovek opsednut džinima??

ODGOVOR: Alejkumu selam! Slava i zahvala pripadaju samo Allahu swt. U odgovoru na svako pitanje govorim o jednom, a to je da se čovjek svojim djelima što više približi Allahu swt, a odmakne od šejtana. Prvi savjet koji ću vama dati bit će isti. Zatim, pred spavanje abdestite i proučite neke zikrove, zaštite (Al-Fatiha, Ajetul-kursijj, po 3x Al-Ihlas, Al-Felek, An-Nas). Ukoliko se dešava da se budite i time prekidate san, a da se isti nastavlja čim ponovo zaspite, u tom slučaju uvijek proučite E`uzu, abdestite, a ako ste u mogućnosti klanjajte dva ili više rekata, a zatim ponovo učeći zaštitu zaspite.

U noćima kad ne možete zaspati potrudite se da učite Kur`an što duže. Ako su ovi snovi šejtanova spletka, Allahovom voljom će prestati jer šejtanu je draže da spavate nego da učite Kur`an ili da klanjate. Ako su vaši teški snovi rezultat džinskog djelovanja, mogu se desiti dvije stvari.

Prvo, prestat će u potpunosti ili djelomično, ako su džinni koji na takav način ostvaruju djelovanje prema vama slabi. Drugo, u nekoj mjeri će se ti snovi pojačati. Ovo se može desiti ako su džinni jaki pa će pokušati ustrajati u nanošenju vam nepravde, a drugi slučaj je da vas pokušaju prevariti i uplašiti kako bi odustali od noćnog ibadeta. Ne dopustite im da vas prevare. Teški snovi koji su rezultat džinskog djelovanja uvijek dolaze u paketu s nekim drugim stvarima. Ovdje ih niste spomenuli pa ćemo ostati uskraćeni za potpuniji odgovor. Moj savjet je uvijek pojačavanje ibadeta i ibadetom ograničavanja džinskog djelovanja. Ako mislite da nećete ustrajati, tad je bolje da posjetite nekoga ko uči rukju. Kad čovjek pokušava sam riješiti problem ali ne ustraje, džinni se učvrste i njihovi napadi, djelovanje postaju stabilniji. Naravno, situacija se tada pogoršava.

Što se tiče drugog dijela pitanja, jedan od pokazatelja da čovjek ima problema s džinnima mogu biti i teški snovi. Ne znam da li je to kod vas slučaj. U svakom slučaju, znaćete da li je vaš problem uzrokovan džinskim djelovanjem ako ustrajete u prethodno spomenutom. Džinnima će to zasmetati i njihovo djelovanje će se transformisati. Drugi način kako se može testirate džinsko djelovanje je slušanje određenih, unaprijed pripremljenih rukji – ovo nije moja preporuka, jer se tada mogu desiti neke nepredviđene stvari. Uvijek najpametnija opcija kako bi se čovjek uvjerio da li pri sebi ima džinsko djelovanje je posjeta osobi koja liječi Kur`anom. Znali ili ne dešavaju li vam se uznemiravanja džinna, činite dobro i klonite se zla. To je najbolji lijek, najbolje i najjače oružje u borbi protiv džinna.

Na pitanja odgovoro Almin Omerašević

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta