Tekstovi

Budite čedni

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Čednost i krepost pojedinca, uzrok su čednosti naših porodica i Allahov zakon na Zemlji, sunnetullah. Ako čovjek, muškarac, musliman ili muslimanka nastave da budu čedni, pošteni, Allah će Uzvišeni dati da i njihove familije, njihova djeca, njihovi potomci budu čedni. Ako čovjek krene ovim šejtanskim putem, nemoralom, neka zna da će mu biti plaćanje duga, da je uzajmio dug koji se mora vratiti, ali se mora vratiti na njegovoj familiji. Stoji u hadisu od našeg Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, koji bilježi Ebu Hurejre: “Budite čedni naspram tuđih žena, pa će i vaše supruge biti čedne.

Od imama Šafije u stihovima se bilježi da je rekao: “Budite čedni vi, pa će i vaše supruge biti čedne od onog što je haram. Sklonite se svega onog što ne dolikuje muslimanu da to čini. Doista je zinaluk dug, ako ga uzajmiš, znaj da će biti vraćanja iz tvoje porodice, neko će iz tvoje porodice vratiti taj dug, dobro znaj to. Onaj ko čini nemoral, nek’ zna da će i sa njim biti činjen nemoral, makar sa njegovim zidom.”

Značí, onaj ko se bavi time, neka zna da će mu se osvetiti, doći će neko ko će i njegovu čast oskrnaviti, u njegovoj familiji, među njegovim kćerima, unukama. Znači, vratit ću me se to.

Selmir Hadžić, prof.

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta