Za sestre

Hidžab je moj izbor

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ovo je reagovanje jedne sestre muslimanke, bivse krscanke, na jedan clanak u svedskim novinama “Extra Östergötland”.

Procitala sam jedan clanak, u jednom od prijasnjih brojeva vasih novina, u kojem je pisano o hidzabu i o tome kako su to ljubomorni muskarci -muslimani izmislili. Ja sam muslimanka oko 5,5 godina i to je bio moj izbor, niciji drugi. Jednu stvar koju, izgleda, mnogi ne mogu da razumiju jeste…

da covjek ne moze biti musliman ako ne vjeruje u Boga, poslanike i da je Muhammed (Allah swt mu podario najbolje mjesto u dzennetu) Boziji Poslanik. Ako inasn ne vjeruje u to srcem, pa to je Allahu poznato. Ne znam zasto si ti, koji si napisao ovaj tekst o hidzabu, uopste pisao o necemu o cemu nemas znanja. Da pridjes jednoj muslimanki i da je pitas da li je bila natjerana da stavi hidzab, ja ti garantujem da bi dobio negativan odgovor.

Ja, sama, nosim hidzab i to je moj izbor i moje pravo! Niko me nije natjerao na nesto, ja sam muslimanka zato sto ja to zelim biti. Bog upucuje koga On hoce, to je to. Moje pitanje tebi je: “Smatras li da se i casne sestre pokrivaju zato sto su ih ljubomorni muskarci natjerali na to?!” Kao sto je tvoj izbor da pokazujes svoju kosu, tako je moj izbor da pokrivam svoju, zar ne?

Zaista zelim da vi, koji imate uske poglede, razmislite prije nego date izjave o necemu sto ne poznajete i nemate znanja. Ja sam jako ponosna sto sam muslimanka i jako sam ponosna sto nosim hidzab.

Yasmin

Extra Östergötland

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta