Prilozi posjetitelja

Iskušenje sihra

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Prije deset godina, dok sam bio momak i provodio se sa prijateljima, dosta smo pili, uživali u noćnom životu, u alkoholu i bludu. Izlazili smo u kafiće, diskoteke, pili po parkovima, krali da bismo kupovali alkohol. Spavo sam sam u spratu svoje kuće, a roditelji u drugom spratu. Počele su se dešavati čudne stvari. Jedne noći dok sam spavao, neko me je pozvao i ja sam se probudio i u sobi preko puta mene stajao je čovjek u mraku. Na stolu je bio daljinski i ja sam uzeo da upalim TV da bih osvijetlio sobu, a u tom trenutku ta osoba je nestala.

I od tada me je stalno nešto budilo i prepadalo. Spavao sam sa upaljenim svjetlom, ali i dalje su se iste stvari dešavale. Ispričao sam mami šta se dešava i tada smo počeli ići jednoj ženi u Banoviće da nam pomogne. Ta je žena nešto učila i pisala nekakve zapise i stavila u vodu da mi pijemo. Tada su stvari još bile gore, da se i mama razboljela i od tada smo vodili bitku i išli raznim hodžama i tražili lijeka, ali mami je bilo sve gore i gore. To je trajalo pet ili šest godina. Nije bilo napretka, tonuli smo sve dublje i dublje, nije bilo izlaza. Nisam više mogao podnijeti i gledati majku kako je bolesna, počeo sam klanjati i doviti Allahu i tražiti uputu da nas uputi na pravi put.

To se i desilo, hvala dragom Allahu, Koji nas je uputio da odemo iskrenoj osobi koja liječi Kur’anom. Zadnje četiri godine redovno klanjam, postim i našao sam sreću u vjeri i u svojoj porodici. Mama se dobro osjeća, posvetila se vjeri i pravom putu, sretni smo i zahvalni Allahu na iskušenju.

Brat A. H.
_______________

Pošaljite nam i vi vašu priču/prilog na adresu: Prilozi_posjetitelja@mail.com ili putem naše FB stranice

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta