Problem i devijacije u društvu

Ma, to je samo film

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Želim da sa vama podijelim priču jedne sestre kako bi svi izvukli pouku, i kako bismo se uvijek zaustavili na Allahovim granicama, jer On zna zašto nam je nešto zabranio! Ona je na internetu čula za jedan film koji je tek izašao. Svi su bili ludi za njim. U početku nije smatrala da je bitno da ga i ona pogleda, ali nakon što su njeni prijatelji samo o tome pričali, pomislila je: “Ok, i ja ću ga pogledati. To je samo film, nikom ne štetim, nije velika stvar.” Znala je da u ovom filmu ima i nemoralnih scena, ali – svi su ga pogledali, bila bi luzer ako ga propusti, morala je biti u trendu. Bila je kući sama, u svojoj sobi, njeni roditelji nisu bili tu. Niko je nije vidio, dok bi, u nekim drugim okolnostima, umirala od srama kada bi se na TV-u pojavila ljubavna scena a njeni roditelji su tu.

Sada se osjećala sigurnom, mogla je da opušteno uživa u filmu koji sadrži ljubavne scene, bez straha da će neko naići i vidjeti je. Ali, zaboravila je da je gleda Onaj koji ju je stvorio, i da nikada nije sama. Pustila je film, film pun harama i nemorala. Nakon što ga je pogledala, postala je znatiželjna po pitanju intimnih odnosa, pitala se kakav je to osjećaj. Ulogovala se na fejsbuk i priključila stranici na kojoj su dijelili mišljenja o ovom filmu. Jedan momak je odgovorio na njen komentar, nakon toga joj poslao privatno poruku, te su pričali o filmu satima. Nije osjećala stid da priča o ovome sa njim jer je sve to bilo virtuelno, nije bila ispred njega, lakše je. Postala je opsjednuta i nije ni slutila koliko će joj sat vremena gledanja tog filma promijeniti život. Strasti su joj podivljale, postalo joj je teško da obara pogled. Nastavila je da tajno gleda filmove sa nemoralnim scenama.

Jedne noći je osjetila takav nalet strasti, te je počela da razmišlja kako li izgleda taj momak sa kojim je satima pričala preko interneta. Počela je da zamišlja sebe sa njim. Danima su se dopisivali, sve dok je nije pozvao na sastanak. Sreli su se, a znamo za hadis Allahovog poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, u kom kaže da kada se muškarac i žena osame, sa njima je treći šejtan. Šejtan je dolivao ulje na vatru, što je dovelo do velikih strasti među njima. Pitala se kakav je osjećaj doživjeti sve ono što je vidjela na filmu, htjela je da to doživi sa njim. Na kraju su otišli kod njega kući. Radoznalost i strasti su je učinile slijepom. Na kraju je počinila blud…

Vratila se kući puna kajanja, tek tada je shvatila šta je uradila, ali tada je već bilo kasno. Nije mogla da izbriše to što se desilo. Mrzila je sebe, a nije mogla da kaže nikom. Nije mogla da podnese činjenicu da je izgubila svoju nevinost i da je nikada više ne može povratiti. Tada je shvatila koliko je bilo opasno gledanje tog filma. Mislila je da je jaka, da nikada ne bi upala u takvu zamku poput ostalih djevojaka, ali pogledajte do čega ju je film doveo.

Ako je Allah naredio da obaramo svoj pogled – nije za uzalud! Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, je rekao da oči vode do maštanja, a mašta do akcije. Čak i jedan kratki film može mnogo uticati na tvoje postupke, pa se čuvaj. Šejtan zna da je za sve potrebno jako malo….

Preuzeto s profila deen.sisters

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta