Problem i devijacije u društvu

Mladiću, život je puno više od “šminke” koju furaš

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Danas nakav čudan fazon furaju momci, što uže i pocjepanije pantale i veći si frajer. Moraš imati obavezno 3-4 sata heftično da promjeniš, što uža majica da se oslikaju mišići (ako ih eventualno imaš). Obavezno moraš imati bar jedan, ako ne i dva kaputa, par sakoića koje moraš mijenjati pri svakom izlasku, što se auta tiče, moraš imati što bolje auto, ako misliš lijepu i zgodnu curu imati. Moraš pušiti najskuplje cigare i imati što veći telefon, ako misliš faca biti. Nisi frajer ako nemaš bar jednu sliku na društvenim mrežama s cigarama i ključevima od babinog auta, možda i posuđenog, bitno je da si viđen.

Omladino moja fina, čemu to robujete? U šta se pretvarate? Gdje su oni pravi i čedni momci koji ste nekad bili?Koga to slijedite? U jednostavnosti je hajr. U pretjerivanju je samo zlo. Ne budite ono što prirodno niste ili vam ne pristaje. Najveći frajer je onaj koji je uredan i mirisan i okupan i obučen onako da ne izaziva druge i ne skreće poglede na sebe. Ne robuj rutinama i autima, robuj Jedinom nam Gospodaru. Pokušaj živjeti u realnosti, a ne u oblacima i znaj jedno, ako curu privučeš svojom “maskom” i dobrim autom, znaj da ti takva ne treba u životu. Život nije bajka niti se možeš povremeno deaktivirati da odahneš kao na društvenim mrežama. Ne! Život je puno više od “šminke” koju furaš i kojoj težiš.

Minela Maksumić

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta