Problem i devijacije u društvu

Opasnost feminizma po iman

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:
Feminizam, u onoj izvornoj ili ovoj sad nakaradnoj formi, je čisto neslaganje sa Allahom i kontriranje Allahu. Bilo muško ili žensko, jer postoje i muški feministi. Ovo nije priča usmjerena protiv žena već protiv onih koji su na toj ideologiji koja je suprotna Allahovom zakonu. To je borba za nekakva ženska prava koja Allah nije propisao, pa se tako bori protiv Allahovog propisa.
 
Sad imamo pokušaj nekih muslimanki da se porede sa muškarcima, a Allah kaže u Kur’anu: “Nije muško isto što i žensko”, i “muškarci su jedan stepen iznad njih” i “muškarci su nadzornici nad ženama” i to iz dva razloga koja Gospodar spominje: zato što je Allah odlikovao jedne nad drugima i zato što ih oni izdržavaju tako što imetke svoje troše. 
 
Zato učenjaci kažu: kad bi se u braku, pod uvjetima koji su mogući i dozvoljeni, sklopio dogovor da muškarac ne mora izdržavati ženu, opet bi žena morala da sluša muškarca jer to nije uslovljeno samo izdržavanjem. To Allah kaže, ne kaže Jasmin. 
 
I svako ko u sebi osjeća da žena ako bude doktorica nauka će biti ista kao muško, ravna muškarcu, ili ako utjera strah u kosti svom mužu kao što su mnoge, ili ako se izbori za neka prava koja joj Allah nije dao, koja osjeća to u prsima, neka zna da je to neslaganje sa Allahom. Takav prezire ono što je Allah propisao, što je Allah rekao, o čemu nas je Allah obavijestio. Taj time smatra da su Poslanikove, sallallahu alejhi ve sellem, žene bile jadnice. 
 
Kada žena bude nešto upitana pa kaže: “moram pitati muža” ili odgovori: “muž mi ne dopušta pa ne mogu” odmah se širi priča među sestrama kako je žena tog i tog daije jadnica. A ona se njima smije zato što ona živi u skladu sa prirodom, uživa u šerijatu sretna, za razliku od njih koje nikada neće biti sretne, i smirena je sa Allahovim propisima i zna da nije griješna i da će za tu poslušnost biti nagrađena. 
 
Allah je počastio majke vjernika da budu primjer vjernicama do Sudnjeg dana. Zna se kako su one živjele i šta su radile i kako su se prema Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, ophodile. I ashabijke su isto to primjenjivale i nisu se ugledali na majke mušrika i nevjernika, već na Poslanikove žene i radile su ono što su one radile, i zadovoljne bile sa onim što je Allah propisao, i primjerna generacija postale, i najbolje vjernice do Sudnjeg dana ostale. I takva treba da bude vjernica ako želi da bude i na ovom i na onom svijetu sretnica. 
 
Primjena je jedno, tu se možemo razlikovati koliko hoćete, ali osjećaj da ti trebaš dobiti nešto što ti Allah nije propisao je nevjerstvo, neslaganje sa Allahovim propisom, traženje prava više nego što Allah daje. Kao da Allah ne zna šta tebi treba, a ti znaš. To je problem i na tome se moramo mi i naše porodice popravljati. Nemojte da vas zavara to što mnogi rade drugačije.
 
Biće iznenađenja, braćo moja, kada melek smrti bude dolazio. Biće i uvijek bude onih koji sve dok meleka ne vide misle da su vjernici, a kad čuju: “izađi, nevjerna dušo” kasno je. Da nas Allah sačuva toga.
 
Jasmin Durić
Zlo feminizma

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta