Rekaik

Radi dobro i nadaj se dobru

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Jednoga dana mojoj majci je zatrebalo nešto što je mnogo koštalo. Znao sam koliko to želi i koliko joj je potrebno. Na računu sam imao nešto novca pohranjenog za lične potrebe, ali možda bi on mogao ispuniti potrebu moje majke. Pomislih:” Zašto njenoj potrebi ne bih dao prednost nad svojom, zar mi Allah ne naređuje dobročinstvo prema njoj?” Duša me je odvraćala od te pomisli, ali sam se borio s njom i naposlijetku odlučio da majčinoj potrebi dam prednost nad svojom ma koliko me to koštalo. Sjetio sam se riječi Uzvišenog:”Ko je taj koji će Allahu drage volje zajam dati, pa da mu ga On mnogostruko vrati, a uz to će i nagradu veliku imati.

Ispunio sam majčinu potrebu iako je mnogo koštalo, a samo sam želio njeno zadovoljstvo nakon Allahova zadovoljstva. Kada sam je time iznenadio, zaplakala je od sreće a moja prsa postala su prostrana, jer mi je Allah podario da joj budem poslušan i da je usrećim. Zanimljivo je da je samo dan nakon toga na moj račun uplaćen službeni honorar, a još zanimljivije je da je to bio dupli iznos, pa i više. Tada sam zaplakao, jer sam se sjetio Allahovog obećanja:”Ko je taj koji će Allahu drage volje zajam dati, pa da mu ga On mnogostruko vrati, a uz to će i nagradu veliku imati.

Iz knjige: Hakeza ‘ašu me’a al-Qur’an
Fb grupa Učenje hifza

 

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta