Sihr i džinni

Stupanje u kontakt s džinima

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Nakon sto izvrsi neke izvjesne radnje, sihrbazu (osoba koja pravi sihr) se javi jedan od dzina, sejtana, i taj dzin ce postati njegova stalna pratnja. Odazivat ce se kad god ga sihrbaz bude prizivao. To prizivanje je uvijek zarad nanosenja stete ljudima, a svaki put je praceno nekim od djela kufra (nevjerovanja). Sihrbaz u pravilu stupa u kontakt sa nekim od vodja dzina i preko njega se odvijaju svi prljavi poslovi, ali ih rijetko on sam cini.

On svojim podanicima naredjuje ono sto je ugovorom izmedju njega i sihrbaza odredjeno i oni to bespogovorno, a najcesce iz velikog straha, izvrsavaju. Tako je sihr, ustvari zasnovan na strahu i mrznji. Samim tim je teze rjesiv od slucajeva opsjednutnosti (tj. kada dzin sam udje u covjeka, bez da ga neko posalje) jer kod opsjednutosti dzin je odredjenu radnju ucinio svojom voljom, i samim tim, sam i odlucuje kada ce tu radnju prekinuti.

Dzin koji ucestvuje u sihru plasi se kazne koja ga sigurno ceka ukoliko se usprotivi svom vodji i on nastvlja sa provodjenje sihra u praksu sve dok strah od ostanka ne bude veci od straha od napustanja bolesnika, ili dok sihr (kao predmet) ne bude unisten, ili dok dzin(i) zaduzen za sihr ne upozna Istinu, i ne odluci se sam boriti protiv zla u kojem je sudjelovao.

Sihrbaz, kada prvi put stupi u kontakt sa dzinom, postaje gubitnik. On je kontakt ostvario misleci da ce sam voditi glanu rijec u tom odnosu, ali realnost postaje daleko od zeljene. Dzin svojim pritiscima i napadima tjera sihrbaza da pravi sihr ljudima cak i kad to sam ne zeli. I tako zapocinje krug zla koji rijetko kad biva prekinut. Nije rijetkost da sihrbaz svojim najblizima napravi sihr samo iz straha od dzina.

Isto tako, nije rijetkost da dzin izvrsavajuci zadatke koje mu je dao sihrbaz, bude napadnut od lijecnika i ugrozen (on ili njegova porodica), a zatim smatrajuci sihrbaza odgovornim za ono sto mu se desava, prekine zadatak i krene u osvetu. Tako sihrbaz, ili neko iz njegove porodice, a obicno je to ipak sihrbaz, tesko oboli od sihra koji je sam napravio.

Kada se zavrsi testiranje jacine zelje onoga ko zeli postati sihrbazom, kroz dokazivanje snage njegovog nevjerovanja, doposti mu se (dzini mu dopuste) da udje u taj “posao”, i od momenta svaki novi dan je za njega nova prilika da nekome nanese zlo.

Iz knjige “Kur’anska hamajlija
autor Almin Omerasevic

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta