Sihr i džinni

Tri primjera liječenja sihra

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ucili smo djevojcici koju su napali dzini. Veoma brzo je pala u nesvjest i dzin je progovrio. Na upit zasto je ucinio takvo djelo, odgovorio je da ga je prisilila jedna sahirka (zena koja se bavi sihrom) . Pristao je da napusti djevojcicu, ali tek kad unistimo sihr. Upitao sam ga gdje je sihr i on mi je odgovorio na prozoru, na cvijecu. Tek tada sam se okrenuo i vidio da je soba (i prozor) puno cvijeca.

Opisao je saksiju i rekao da je na listu te biljke postavljen sihir (vodom). Odabrao sam pogresnu saksiju i lampu kako bi provjerio da li laze. Posvjetlio sam nekoliko puta razlicita mjesta i nista se nije desavalo. Sutjeli smo. Kada sam uzeo saksiju koju je spomenuo i posvjetlio svaki list ponaosob, tijelo djevojcice se pocelo izvijati u bolovima. Dzin je zatrazio da ode, sto je zatim ucinio.

*****************************************************

Covjek je doveo svoju suprugu, kod koje je su povremeno, agresivno pokazivali znakovi prusustva dzina u tijelu. U njenom tijelu je boravio dzin, koji ju je uznemiravao, a da ona toga nije bila ni svjesna. Tek kad je prihvatila Islam, njeno stanje se pogorsalo. Pred nju sam, bez ucenja, bacio nekoliko nozeva (dzini se plase ostrih predmeta), a ona je istog momenta izgubila svijest i dzin je poceo da nesto govori. Govorila je njemackim i francuskim jezikom, a njen muz je prevodio.

U razgovoru koji je usljedio priznao nam je da se osjetio ugrozenim njezinim prihvatanjem Islama. Nakon mnogo peripetija i kazni koje je morao trpiti zbog odbijanja da je napusti, ipak je popustio i otisao.

****************************************************
Nedavno je jednoj sestri napravljen sihir, i nesto od sihra je pronadjeno, ali dio je i dalje ostao skriven. Ona je elhamdulillah, vremenom postajala zdravija i cvrsca u borbi sa sejtanskim sljedbenicima. Saburila je i molila Allaha dz.s. da je izljeci i On je uslisao njenu dovu. Pronasla je sihir i njen muz mi je ga pokazao.

Bio je napravljen na haljinu, koju je ona u potpunosti zaboravila. Zaboravila je cak i da je posjeduje ali ju je jednog dana jednostavno “nesto” povuklo do mjesta gdje se haljina nalazila. Uz rub haljine napravljen je prorez, koji je zatim “izvezen” noktima. Allah dz.s. nije dopustio da spletke zulumcara uspiju.

Iz knjige “Kur’anska hamajlija
autor Almin Omerasevic

Podijeli sa drugima i zaradi sevap:

Ukoliko pronađete gramatičku grešku, OZNAČITE TEKST i prijavite tako što ćete pritisnuti Ctrl+Enter kada je tekst označen.

NA VRH

Prijava gramatičke greške

Ova poruka će biti poslata urednicima sajta